zondag 23 december 2012

Kerstmis

Het is bijna kerst, eerst nog even de verjaardag van oudste vieren die 21 jaar geleden op kerstavond werd geboren, ons geliefde kerstkindje. 3 weken te vroeg, en perfectionistisch als ik toen zeker nog was (als je kinderen hebt leer je sommige dingen los laten) stond ik weeen hebbend kerstkleden te strijken en de kerstboom op te tuigen. Want lange tijd heb ik het vol gehouden de boom pas op kerstavond op te zetten, zoals traditie was hier in Holland. Toen had ik ook altijd een wit met zilveren boom zoals mijn ouders en schoonouders nog steeds hebben. Maar tijden veranderen...


Mijn kroonluchter in de gang, groen en met heel veel hartjes. Veel liefde stuur ik ieders kant op, fijne kerstdagen met jullie geliefden.

Wel heb ik nog steeds de traditie in ere gehouden om echte kaarsjes te branden, hiervoor zoek ik dan ook altijd een goede kerstboom. Tegenwoordig vul ik het wel met kunstlichtjes aan, voor de rest van de dag, aangezien de kerstboomkaarsjes maar 1 1/2 uur branden.

Wel, de rijsttafel voor vanavond is gereed, we zijn met 15 man. Het wordt vast gezellig. Straks nog een paar boodschapjes halen, en maar hopen dat de kapper vandaag nog open is. En dan, veel plezier!!

15 opmerkingen:

 1. Van harte met je kerstkind, wat bijzonder om op deze dag geboren te worden! Zou je me misschien nog willen mailen Gerda? Ik wil dolgraag je Knitpro naalden overnemen!! Mijn mailadres is: lupinekes.blog@gmail.com Heel fijne feestdagen gewenst en... wat een prachtige boom! Groetjes van Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga je zo mailen, hoor. Het is me even ontschoten, ik had vanaf de 2e december tot de 19e zo'n 70 uur per week gewerkt, lekker handig weer van mezelf. En dan ook nog de feestvoorbereidingen, dus ik las alleen blogs als het tijdens nachtdiensten rustig was. Geen idee wat ik nu weer om 3.30 uur achter de computer doe, omschakel problemen. Ach ja, straks om 11.30 een brunch met de kinderen van G. Ik heb het qua voorbereidingen best wel handig aangepakt, dus dat wordt niet teveel werk en ongetwijfeld weer erg gezellig.
   Fijne feestdagen, groetjes, Gerda

   Verwijderen
 2. Mooi om tradities in ere te houden.
  Gefeliciteerd met jullie Kerstkind en een gezellige Kerstavond met elkaar!
  Warme groet, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank dank, en ja, het was erg gezellig. Ook met de vader van mijn jongens erbij, en zijn vriendin en kinderen, en mijn ex-schoonouders. Dus oudste had zijn hele familie een tijd om zich heen wat hem veel plezier doet. Ik vind het ook nog steeds bijzonder dat ik, na al 15 jaar "gescheiden" te zijn, nog steeds mijn schoonouders regelmatig zie, en zij mij nog steeds als schoondochter beschouwen. Ook jij fijne feestdagen, groetjes, Gerda

   Verwijderen
 3. Fijne Kerstdagen, Gerda! I have really enjoyed reading about your Christmas traditions. Happy New Year.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je op kerstbezoek kwam ;)
  ik wens jou & de jouwen fijne feestdagen toe - gefeliciteerd met je kerstkind(je)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne Feestdagen en de beste wensen voor 2013; misschien met een Sun Ray jurk ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gerda,

  Jij ook fijne feestdagen gewenst met je gezin! Het ziet er heel gezellig bij je uit in huis!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Gerda, wat ziet het er gezellig uit bij jou... Ik wens je nog een fijne kerst en hoop dat jullie heerlijk getafeld hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig de kerstboom in huis! Ook voor jou een fijne Kerst samen met jouw familie! Lieve groet joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Te laat, maar ik hoop dat jullie fijne dagen hebben gehad. Ook nog van harte gefeliciteerd met je zoon. Fijn weekend, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lovely ornaments. Hope you had a lovely Christmas. Happy New Year to you and yours. Joan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I love the idea of hearts hanging from your chandelier...I think I might copy your idea for next year. Your tree is beautiul..I also place a red bird in my tree. After all, no tree is complete without a bird or two !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een pracht van een kerstboom en kroonluchter!!! Grtjs, Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen