zondag 28 juli 2013

Beieren, Ruhpolding

Zo, dat is wel een tijd geleden zeg, mijn laatste bericht. En dat terwijl we al na 6 dagen terug waren van onze vakantie. Ik had nog wel zo'n leuke route bedacht en een huisje en daarna hotelletjes geregeld. Het plan was om eerst naar Zuid Duitsland te gaan, tegen de grens met Oostenrijk aan, vrij dicht bij Salzburg. En dan door naar Zuid Tsjechie, dan een paar dagen Praag, een dag of 5 naar het Reuzengebergte in Noord Tsjechie, en dan via een paar dagen Dresden terug.
Helaas gooide een onverwachts sollicitatie geprek van G.al roet in het water, moesten we 9 dagen eerder terug. En vervolgens hadden we pech met de auto, en zijn we al naar 6 dagen weer naar huis gegaan. En het regende ook nog best wel veel.
Toch hebben we genoten, mooie wandelingen gemaak;  het is altijd weer zo fijn om in zo'n totaal andere omgeving te zijn.
We verbleven in een huisje vlak bij Ruhpolding, hier zijn we 2 1/2 jaar geleden in de winter geweest en daar hebben mijn jongens toen snowboarden geleerd.Het uitzicht van ons huisje , in de avond dat we aankwamen. Prachtig. In werkelijkheid was de rode gloed nog veel mooier dan op de foto.De volgende ochtend, we hadden 1


dag van dit mooie weer..

De kerk van Ruhpolding, zo eenvoudig van buiten...En zo rijk versierd van binnen...Een kleine begraafplaats rondom de kerk, liefdevol onderhouden..En zo mooi, die bergen op de achtergrond..En de volgende foto heb ik gemaakt omdat dat de helling was waar de jongens 2 1/2 jaar geleden leerden snowboarden. Dat is heel moeilijk om je voor te stellen als je het zo ziet, dus maar even in het archief gedoken op zoek naar foto's van twee jaar geleden..En de kerk en het kapelletje waren er toen natuurlijk ook al, leuk om dat zo in verschillende jaargetijden te zien..

8 opmerkingen:

 1. Gerda, thanks for posting the lovely photos. Blogger had some of your blog in English for me, but your comments about the photos, weren't so I missed some of your story. The artwork in the church is amazing!!!
  Gracie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gerda, beautiful photos today. Did you look up the Clapo-Ktus?
  Hugs,
  Meredith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige plek om te verblijven in Oostenrijk met een prachtig uitzicht .. Hebben we gebruikt om de zomervakantie in de buurt Salzbury hebben als een kind. De kerk was ook geweldig. Sorry dingen niet volgens plan aan het einde van de vakantie.
  Sarah x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej Gerda, dat was een heel stuk korter dan gepland, maar toch nog kunnen genieten lees ik. Mooi is het daar, ook in de winter. Dat is even een hele andere kerk dan op mijn blog. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog bedankt voor de Emilia tip, had ik nooit gevonden zo.

   Verwijderen
  2. Ja leuk he, ik wist dat ik het ooit bij Drops gezien had, daar kijk ik nog wel eens rond. Ik moest wel even zoeken. 'Jouw" kerk vind ik ook erg mooi, en ook boeiend om al die verschillende stijlen te zien.

   Verwijderen
 5. Wonderful post, Gerda. This is a very unusual church. I wrote a previous comment, but not sure it went through.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Meggie, I didn't see a previous comment. I saw another church like this in another little city, for me unusual too. But maybe not in the south of Germany.

   Verwijderen